5 goedkope en heerlijke culinaire tours in Bintan

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderdul Indonesia

De locatie van Bintan dicht bij Singapore maakt het strategisch voor toeristen uit het buitenland, zoals Maleisië, Singapore en anderen. Bintan zelf is het grootste eiland in de provincie Riau-archipel, precies gelegen in het zuidelijke schiereiland van Maleisië. Naast natuurtoerisme zijn er ook culinaire tours die je niet mag missen als je een voet in Bintan zet.

 

Bintan-specialiteiten met een hoge smaak worden geserveerd om de tongen van toeristen te verwennen. De ligging van Bintan rond het water maakt het rijk aan heerlijke en heerlijke zeevruchten. Verwerkt tot een typisch voedsel waar veel naar wordt gezocht. Dus als je Bintan bezoekt, moet je de volgende 10 culinaire aanraders proeven.

1. Laksa

De eerste culinaire die moet worden geprobeerd is Laksa. Dit eten is gemaakt van noedels met bereidingen zoals laksa plus een scheutje kokosmelk er bovenop. De jus is gemaakt van makreel die samen met gember, chili, sjalot, koriander, garnalenpasta, kokosmelk en kerriekruiden wordt gepureerd.

De belangrijkste ingrediënten van Laksa zijn kokosmelk, sago en rijstmeel, die vervolgens de vorm krijgen van putu mayang.

Soms zitten de verwerkte producten in kleine schaaltjes met bladeren, zodat ze er uniek uitzien. Er wordt aangenomen dat Laksa een bewerking is van bewerkte spaghetti uit Italië. Dit voedsel kwam oorspronkelijk uit Belitung Maleis, tot uiteindelijk in Bintan. De lokale wijsheid gepresenteerd in een bord Laksa is sterker wanneer het wordt gegeten rond het strand, vergezeld van de golven en de wind.

 

Locatie: Jl. Basuki Rahmat, Tanjung Ayun Sakti, Kec. Bestari-heuvel, Tanjung Pinang-stad.

2. Gonggong

Gonggong is een typisch voedsel van Bintan dat wordt verwerkt uit zeeslakken. Deze culinaire vind je vaak rond het strand van Bintan omdat het uit de zee komt. Deze snack wordt meestal vergezeld van chilisaus of saus die in een kleine kom wordt gegoten. Over het algemeen is de manier om Gonggong te koken het ongeveer 15 tot 20 minuten koken met knoflook en zout.

Dit voedsel is lekkerder als het warm wordt gegeten. Het is dus aan te raden om het meteen op te eten voordat het afkoelt. Daarnaast kan Gonggong ook gedronken worden met oestersaus, zwarte peper en pindasaus. De textuur en smaak is bijna vergelijkbaar met de smaak van inktvis. Er wordt aangenomen dat Gonggong de vitaliteit bij mannen kan verhogen.

 

Locatie: Pinang Kencana, Kec. Oost Tanjungpinang, Tanjung Pinang Stad.

3. Sotong Masak Hitam

Bintan-wateren zijn rijk aan eetbare zeedieren. Het is geen wonder dat veel verwerkte zeevruchten hier smakelijk zijn. Als je naar Bintan gaat, is de culinaire must-try Black Sotong Cook of een soort verwerkte inktvis. Naast gegrilde vis, hebben Balado-gekruide zeeschelpen, zwarte peperkrab en zwarte inktvis ook een zeer goede smaak.

De zwarte kleur in verwerkte inktvis komt van de kleur van de inkt die deelneemt aan het koken. De gebruikte kruiden zijn limoen, laos, cayennepeper, laurier, gember, kurkuma, sjalot, knoflook en andere smaakmakers. Hoe het te koken is vrij eenvoudig, namelijk door te bakken met verschillende kruiden die zijn bereid. Geserveerd met dikke jus om de heerlijke smaak bij het eten toe te voegen.

 

Locatie: Jl. Trikora, Kawal, Kec. Mount Kijang, Kab. Bintaan.

4. Otak-Otak Kawal

Het vierde menu is Otak-otak Kawal, dat meestal wordt verpakt in kokos- of bananenbladeren. De ingrediënten zijn afkomstig van een mengsel van tapiocameel met zachtgemalen visvlees. Als je Bintan bezoekt, is dit culinaire aanbod te mooi om te missen.

 

De overvloed aan kruiden is een duidelijk kenmerk van de Kawal Otak-otak in vergelijking met andere regionale hersenen. Als de hersenen meestal wit zijn, zijn deze hersenen rood. Het is erg interessant voor u om te proberen als u Bintan bezoekt. Een van de kruiden die je niet mag missen is chili, daarnaast worden er kruiden toegevoegd om het eten een stevige smaak te geven. Nadat het deeg klaar is, wordt het vervolgens in bladeren gewikkeld en in houtskool verbrand.

 

Locatie: Jl. Raya Kawal, Toapaya Asri, Kec. Toapaya, Kab. Bintaan.

5. Maleis Pittig Zuur

Deze keuken is alleen beschikbaar in de Riau-archipel, dus het is oké als je naar Bintan gaat en het Maleis pittige zuur niet proeft. De dominante smaak van zuur en pittig maakt dat iemand meer trek krijgt om het te eten. Zorg ervoor dat je ook verse drankjes bestelt, zoals ijsthee, sinaasappelsap of andere, zodat de eetervaring nog completer is.

 

Vissen die veel worden gebruikt in zure en pittige gerechten zijn zeevis en zoetwatervissen zoals zeevis, kneuzingen en andere vissen met dik vlees. Bij het koken van deze pittigzure vis worden de kruiden meestal gebakken totdat eerst de olie eruit komt, dan wordt de vis in de pan gedaan en vervolgens wordt de tamarindevloeistof toegevoegd. Dit geheim maakt pittige en zure bereidingen lekkerder en lekkerder.

Locatie: Jl. Pos, Tanjung Pinang City, Kec. Tanjung Pinang-stad, Tanjung Pinang-stad.

Wonderful Indonesia

Bintan is een paradijs voor kenners van zeevruchten. Dus als je Bintan bezoekt, zorg er dan voor dat je deze kans niet mist. Voor toeristische informatie in Bintan kunt u deze opzoeken op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Comment