5 Typische culinaire Bunaken die je moet proeven

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Bunaken Marine Park is een van de zeetoerisme- en duikactiviteiten die bekend is bij zowel lokale als buitenlandse toeristen. Er zijn hier 20.000 soorten zeeleven en er zijn meer dan 70 soorten koraal, waardoor Bunaken Marine Park een van de mariene parken is met de grootste koraaldiversiteit ter wereld.

Naast beroemd om zijn onderwaterschoonheid blijkt Bunaken ook heerlijke culinaire tours te hebben. Enkele van de Bunaken culinaire tours die u moet proberen zijn als volgt:

Skipjack Fufu

Een van de Bunaken culinaire tours die je niet mag missen is Cakalang Fufu. Vanwege de nabijheid van Manado zijn veel van Bunaken’s specialiteiten geïnspireerd op Manado-specialiteiten. Veel mensen kennen Manado met zijn heerlijke bewerkte gestreepte fufu. Deze vis, die vaak witte tonijn wordt genoemd, krijgt een heerlijke smaak doordat het kookproces vrij uniek is, namelijk door te roken. Door dit rookproces kan de vis lang geconsumeerd worden.

Bij de verwerking wordt skipjack fufu meestal verwerkt tot een menu van skipjack fufu, kokosmelk of andere menu’s. Wat duidelijk is, deze culinaire is zeer gewild als souvenir voor toeristen. Skipjack fufu is te vinden op traditionele markten of de Sario-brug. Er zijn veel verkopers van tonijnfufu klaar om mee naar huis te nemen.

Tinutuan

Een ander Bunaken-culinair dat je moet proberen, is Tinutuan. Dit Bunaken-eten is een typische Manado-keuken die vaak een ontbijtmenu is. Tinutuan heeft een papachtige textuur, maar is gemaakt van verschillende mengsels van groene groenten, pompoen en rijstepap. Soms zijn er ook mensen die het mengen met mais om het lekkerder te laten smaken. Dit gerecht wordt meestal als ontbijtmenu geserveerd in restaurant Bunaken.

Sambal Roa

Dit typische Bunaken eten mag je niet vergeten te proeven als je Bunaken en omgeving bezoekt. Sambal Roa is gemaakt van chili vermengd met roa vis (een soort vliegende vis) die voorheen werd gerookt om te drogen. Roa-vis wordt gemengd met chili, vervolgens tot zeer fijn gemalen en gekookt met een beetje olie. Daarna wordt de vis gemengd met cayennepeper, sjalotten, knoflook, tomaten, zout en poedersuiker.

Deze saus is meestal een aanvulling bij het eten van tinutuan. Momenteel zijn er veel verkopers van verpakte roa sambal, dus je kunt het niet alleen proeven in Manado, maar deze chilisaus kan ook een souvenir zijn. Sambal Roa is het lekkerst als je het proeft met hete rijst en gebakken uitjes.

Dabu-dabu

De typische keuken van Bunaken zal onvolledig zijn als het niet wordt gekruid met dabu-dabu. Dabu-dabu zelf is een pittige Manado-smaakstof omdat het is gemaakt van een mengsel van pepers, tomaten en gehakte sjalotten. Dabu-dabu is meestal een bijgerecht van verwerkte zeevruchten en gegrilde vis.

Wonderful Indonesia

Woku Belanga

Woku Belanga is een culinair icoon dat uitgegroeid is tot een icoon van de visverwerking in Noord-Sulawesi. Woku Belanga wordt gekookt in een pot gemaakt van klei. Woku zelf is een typische Manado specerij en wordt veel gegeten in het Bunaken gebied.

De kruiden die bij de verwerking van dit menu worden gebruikt, zijn limoenbladeren, pandanbladeren, kurkumabladeren, citroengrasbladeren, basilicum en extra gearomatiseerde kruiden. Vergeet niet om gemalen pepers aan dit gerecht toe te voegen voor een pittige smaak.

 

Dat zijn enkele culinaire tours van Bunaken die je moet proberen terwijl je daar bent. Bunaken Marine Park is een van de toeristische bestemmingen met de meest complete zeeschoonheid.

Nu is de keuze van luchtvaartmaatschappijen om grote steden in Indonesië te bezoeken niet langer moeilijk. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die u nu routes aanbieden om uw bestemming te bereiken. Als u naar Bunaken wilt, kunt u een vlucht nemen vanuit uw woonplaats naar Sam Ratulangi Airport in Manado en verder vliegen naar Bunaken.

Voor andere informatie over toerisme in Bunaken kunt u deze krijgen via de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Comment