6 winkelcentra in Jakarta die je moet bezoeken

Wonderful Indonesia

 

Bron: Unsplash

Mall is een van de plaatsen die in het weekend vaak als favoriete bestemming wordt bezocht. Alle winkelcentra, speelhalzones, het meest complete foodcenter, sportactiviteitencentra en tot slot bioscopen zijn op deze ene plek ondergebracht. Alle aspecten van entertainment zijn inderdaad de belangrijkste standaard geworden, zodat het winkelcentrum aantrekkelijk wordt in de ogen van bezoekers.

 

Vooral in Jakarta de ontwikkeling van winkelcentra of winkelcentra blijft snel groeien vanwege de stad Jakarta is het drukste en multiculturele grootstedelijke gebied. Hierdoor concurreren de ontwikkelaars om het winkelcentrumconcept zo aantrekkelijk mogelijk te bouwen.

1. Pacific Place

Dit winkelcentrum is een van de hoogste winkelcentrumgebouwen na het BNI Wisma-kantoorgebouw. Pacific Place Mall is het grootste winkelcentrum in Zuid-Jakarta en staat in het drukste kantoorcentrum, namelijk Sudirman Business Center of SCBD.

 

Dit winkelcentrum is gebouwd met in totaal 5 verdiepingen en heeft een verscheidenheid aan winkels uit het buitenland. De meeste winkels hier zijn winkels uit Europa en enkele high-end eetstalletjes uit verschillende landen.

 

Een van de mooie dingen van Pacific Place is dat je een van de meest prestigieuze warenhuizen uit Frankrijk kunt vinden, Galleries Lafayette, omdat Pacific Place samenwerkt met dit product.

 

Daarnaast ligt Pacific Place Mall ook direct tegenover het Gelora Bung Karno Main Stadium en naast het MRT-station Istora. Pacific Place grenst ook aan een van de luxe hotels, The Ritz-Carlton.

 

Entertainmentfaciliteiten: CGV Blitz Cinema, Hard Rock Cafe, Fitness First en @america

Winkelfaciliteiten: Galleries Lafayette, BVLGARI, Levi’s, Aldo Brue, Mont Blanc, Tiffany & Co, Timberland, Louis Vuitton en TAG Heuer

Restaurants: Burgreens, Food Court, Sushi Tei, Kintan Buffet, Fish n Co, Din Tai Fung en Dimsum 48

2. Pondok Indah Mall

Dit winkelcentrum is een van de winkelcentra die vrij bijzonder is. Waarom speciaal? Behalve dat het is uitgerust met bekende retailers, is Pondok Indah Mall een van de grootste winkelcentra in Zuid-Jakarta. Er zijn twee gebouwen van Pondok Indah Mall, waaronder PIM 1 en PIM 2, waardoor bezoekers de indruk krijgen dat dit winkelcentrum het mooiste winkelcentrum is. Vanwege de grote capaciteit van het winkelcentrum en het feit dat het zich in een elite buitenwijk bevindt, heeft de aanwezigheid van dit winkelcentrum buitenlanders de bijnaam “Beverly Hills of Indonesia” opgeleverd

 

Entertainmentfaciliteiten: XXI Cinema, Celebrity Fitness en Gramedia

Winkelfaciliteiten: Metro Department Store, Sogo, Batik Keris en 707

Restaurants: Almond Tree, Food Court, Bakudapa, Beard Papa en Bebek Tepi Sawah

3. Grand Indonesia

Je zou kunnen zeggen dat Grand Indonesia een rivaal is van Pondok Indah Mall, want dit winkelcentrum is een van de grootste winkelcentra in de omgeving van Centraal Jakarta. Grand Indonesia Mall is gebouwd in twee gebouwen, namelijk het West-gebouw en het Oost-gebouw, die met elkaar zijn verbonden door een verbindingsbrug. De verbindingsbrug biedt vele prachtige winkels zoals Tissot, Seibu, Alun-alun Indonesia, Sport Station, Adidas, Nike, Topman en Zara.

 

Binnen Grand Indonesia is er één interessante en unieke plek, namelijk het gangpad van het winkelcentrum dat is ontworpen om op de straten van Manhattan op de bovenste verdieping te lijken. Voor warenhuizen biedt Grand Indonesia een Seibu-winkelcentrum dat een verscheidenheid aan de beste kledingproducten en andere cosmetische apparatuur verkoopt. Daarnaast grenst dit winkelcentrum ook aan de BCA-toren, een kantoorgebouw voor medewerkers van de grootste private bank.

 

Entertainmentfaciliteiten: CGV Blitz Cinema, Gramedia, Fitness First, Dancing Fountain Show, Carniville, Funworld en T-Rex Karaoke

Winkelfaciliteiten: Alun-alun Indonesia, Topman, Tissot, Seibu, Central Clothing Store, Skechers, Adidas en H&M

Restaurants: Food Court, Sushi Tei, Saladstop, Tante Anne’s en Haagen Dasz

4. Plaza Indonesia

Dit winkelcentrum is een buurman van Grand Indonesia omdat het tegenover elkaar en van aangezicht tot aangezicht ligt. Voordat Grand Indonesia werd gebouwd, was Plaza Indonesia in de jaren negentig een van de mooiste winkelcentra en was het direct verbonden met het Grand Hyatt Hotel, het eerste Grand Hyatt-filiaal in Indonesië.

 

In dit winkelcentrum is een verzameling internationale winkels met erkende kwaliteit, zoals Louis Vuitton, Versace, Tissot, Patek Phillipe en allerlei andere bekende merken. Ook moet worden opgemerkt dat Plaza Indonesia het eerste winkelcentrum is dat erin is geslaagd dit stijlvolle product naar Indonesië te brengen.

 

Entertainmentfaciliteiten: XXI Cinema, Celebrity Fitness en Immigrant Lounge Club

Winkelfaciliteiten: Charles & Keith, Michael Kors, Versace, Tissot, Louis Vuitton, Patek Phillipe en Versace

Restaurants: Paradise Inn, Sushi Tei, Samwon Garden, The Immigrant Dining Room en Cork & screw

5. Mall Taman Anggrek

Dit winkelcentrum is al populair onder de Indonesische bevolking en wordt vaak de “Mal Million People” genoemd omdat het beroemd is om zijn ijsbaan en een van de grootste winkelcentra in de regio West-Jakarta.

 

Winkel- en amusementsfaciliteiten zijn allemaal volledig ondergebracht. Van lokale producten tot internationale producten zijn verkrijgbaar in Taman Anggrek Mall. Daarnaast bevindt deze Mall zich ook in een wijk met drie appartementen tegelijk.

 

Het eerste appartement is het Taman Anggrek Condominium, een appartementencomplex waarvan het gebouw is geïntegreerd met Taman Anggrek Mall. Ten tweede is er de residentie Westmark Appartement die grenst aan Taman Anggrek Mall en de laatste is een nieuw appartement genaamd Taman Anggrek Residence.

 

Entertainmentfaciliteiten: schaatsbaan, Cinema XXI, Timezone, Gramedia en Fitness First

Winkelfaciliteiten: Metro, Uniqlo, Miniso, Ralph Lauren en Charles & Keith

Restaurants: Food Court, Hero Supermarket, Marugame Udon, Ta Wan Chinese Food, Hanamasa, Han Gang, Sushigroove en Din Tai Fung

6. Pluit Village

Het winkelcentrum met een oppervlakte van 21 hectare is gemaakt door PT. Lippo-groep. Voordat de naam Pluit Village verscheen, was Mega Mall Pluit de voornaam van deze Mall en werd het de tweede plaats om een ​​franchisevestiging uit Amerika te openen, Walmart.

 

Na de monetaire crisis van 1998 dreigde dit winkelcentrum failliet te gaan vanwege de plundering die momenteel aan de gang was, dus besloot Walmart zijn aandelen in te trekken. Na 10 jaar renovatie werd het winkelcentrum omgedoopt tot Pluit Village.

 

Dit winkelcentrum is gebouwd in een complex met een klein reservoir dat wordt gebruikt voor bootrecreatie tijdens Chinees Nieuwjaar en Nieuwjaar. Ook moet worden opgemerkt dat Pluit Village een internationale school heeft, namelijk Pelita Harapan School.

 

Entertainmentfaciliteiten: Cinemaxx, Bear Hounds, Timezone, Kiddy Art en Kidzoona

Winkelvoorzieningen : Matahari Dept. Winkel, Best Denki, Carrefour, Airland, Bata en Batik Keris

Restaurants: Hanamasa, Nippon Ramen, Maxx Coffee, Ta Wan, Bakmi Naga en Bakmi Alok

Wonderful Indonesia

Hoe? Klinkt echt leuk, toch? De omgeving van Jakarta is inderdaad het centrum van unieke en prachtige winkelcentra. Hopelijk is het bovenstaande artikel nuttig voor degenen onder u die willen winkelen.

Als je andere tours in Jakarta wilt, kun je de informatie vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Comment